Targi Żywności Regionalnej i Ekologicznej

Targi Żywności Regionalnej i Ekologicznej

uczestniczyli z nami:

  • Lazur Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych, który oferował sery pleśniowe,
  • Pasieka na słonecznej Jerzy Ptak – osładzająca naszą strefę miodami,
  • Żółty Parasol Rolniczy Handel Detaliczny Małgorzata Wawrzyniak, oferując przetwory z borówki, żurawiny,
  • Farma Seronada Grzegorz Junatowski, słynąca z bardzo dobrego sera owczego oraz koziego,
  • Zakłada Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak oferujący m.in. Wielkopolski Ser Smażony,
  • Przedsiębiorstwo Produkcji Spożywczej „Frykas” Sp. z o.o. zajmujące się produkcją: przetworów warzywnych, dań gotowych,
  • Oleoteka Oleje z Natury, tłocząca oleje na zimno,
  • Markowe Sery Kozie, specjalizujące się w produkcji sera koziego,
  • Wielkopolska Pasieka Stanisław Rodziak, również osładzająca naszą strefę miodami,
  • Kulisy lata, produkujące przetwory zowoców letnich,
  • PPHU Vitacorn Sp. z o.o. tłoczący oleje na zimno,
  • Rolniczy Handel Detaliczny Marcin Rusiewicz, oferujący chleb własnego wypieku,
  • Marek Grądzki – Obiekt Rolny Linie, wytwarzający sery kozie dojrzewające,
  • Spółdzielnia Mleczarska Udziałowców w Strzałkowie, oferująca nabiał,
  • Smak Tradycji Irena Olejniczak, produkująca wyroby z mięsa tradycyjnie pasteryzowane w słoiku,
  • Gospodarstwo Rolno-Warzywne Szymon Bednarek, specjalizujące się w produkcji ogórków kiszonych oraz kapusty kiszonej.

Swoje stoiska mieli również wystawcy z województwa lubuskiego, małopolskiego, lubelskiego, świętokrzyskiego, podkarpackie na targach mogliśmy również spotkać producentów aronii, przetwórców dziczyzny, ryb.

Podczas wydarzenia odbyły się  liczne warsztaty i animacje dla dzieci, które miały na celu ukazanie, dlaczego warto dbać o zdrowie żywienie oraz jak różnorodna jest kuchnia Polska.

Źródło: KOWR

Udostępnij artykuł