uczestniczyli z nami:
- Lazur Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych, który oferował sery pleśniowe,
- Pasieka na słonecznej Jerzy Ptak – osładzająca naszą strefę miodami,
- Żółty Parasol Rolniczy Handel Detaliczny Małgorzata Wawrzyniak, oferując przetwory z borówki, żurawiny,
- Farma Seronada Grzegorz Junatowski, słynąca z bardzo dobrego sera owczego oraz koziego,
- Zakłada Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak oferujący m.in. Wielkopolski Ser Smażony,
- Przedsiębiorstwo Produkcji Spożywczej „Frykas” Sp. z o.o. zajmujące się produkcją: przetworów warzywnych, dań gotowych,
- Oleoteka Oleje z Natury, tłocząca oleje na zimno,
- Markowe Sery Kozie, specjalizujące się w produkcji sera koziego,
- Wielkopolska Pasieka Stanisław Rodziak, również osładzająca naszą strefę miodami,
- Kulisy lata, produkujące przetwory zowoców letnich,
- PPHU Vitacorn Sp. z o.o. tłoczący oleje na zimno,
- Rolniczy Handel Detaliczny Marcin Rusiewicz, oferujący chleb własnego wypieku,
- Marek Grądzki – Obiekt Rolny Linie, wytwarzający sery kozie dojrzewające,
- Spółdzielnia Mleczarska Udziałowców w Strzałkowie, oferująca nabiał,
- Smak Tradycji Irena Olejniczak, produkująca wyroby z mięsa tradycyjnie pasteryzowane w słoiku,
- Gospodarstwo Rolno-Warzywne Szymon Bednarek, specjalizujące się w produkcji ogórków kiszonych oraz kapusty kiszonej.
Swoje stoiska mieli również wystawcy z województwa lubuskiego, małopolskiego, lubelskiego, świętokrzyskiego, podkarpackie na targach mogliśmy również spotkać producentów aronii, przetwórców dziczyzny, ryb.
Podczas wydarzenia odbyły się liczne warsztaty i animacje dla dzieci, które miały na celu ukazanie, dlaczego warto dbać o zdrowie żywienie oraz jak różnorodna jest kuchnia Polska.
Źródło: KOWR
Udostępnij artykuł