Mięso drobiowe w codziennej diecie

Mięso drobiowe w codziennej diecie

14 września w godzinach 11:00-17:00 będziemy czekać na Was na rynku Manufaktury w Łodzi. Przeprowadzimy pokaz kulinarny z wykorzystaniem mięsa drobiowego na specjalnie przygotowanej w tym celu scenie.


Będziecie mogli również skosztować pysznych i świeżych przetworów drobiowych od lokalnych producentów, które będą wystawione w drewnianych domkach, tuż obok sceny.
Oprócz pokazu kulinarnego mamy przygotowany szereg konkursów, a do wygrania cenne nagrody, w tym między innymi kamery 360 i stabilizatory do telefonów.
Wydarzeniem towarzyszącym będzie konferencja „Mięso drobiowe – potrzeby i oczekiwania grupy Horeca”.


Podczas konferencji odbędą się panele dyskusyjne gdzie eksperci branży mięsa drobiowego będą prowadzić prelekcje i dyskusje z przedstawicielami branży gastronomicznej oraz bloggerami kulinarnymi.


W ramach projektu chcemy w sposób kompleksowy dotrzeć do konsumentów drobiu, udzielając profesjonalnych informacji na temat mięsa drobiowego. Pokazać jak powinno być ono przygotowane i odpowiednio dobrane do rodzajów potraw.

Źródło: Stowarzyszenie Innowatorów Wsi

Udostępnij artykuł